Over

De totstandkoming van deze collectie oude sleutels komt voort uit vele jaren verzamelplezier van voornamelijk bodemvondsten. Het doel is erop gericht om kennis te delen m.b.t. de ontwikkeling van de sleutel en het slot tot in de late Middeleeuwen en indien mogelijk hierdoor tot exactere dateringen te komen.

Zo kan er b.v. worden aangetoond dat er in de loop der eeuwen specifieke technieken en stijlen ontstaan, weer verdwijnen en soms na lange tijd weer opnieuw worden toegepast. In de overgangsperiode naar de nieuwe tijd rond 1550, eindigt het tot dan toe relatief eenvoudige ambachtswerk en breekt er voor de sleutel een geheel nieuwe periode aan. Vanuit landen als Italië en Frankrijk worden geheel in de stijl van de nieuwe Renaissance verfijnde technieken ontwikkeld, die door het gebruik van hoogwaardig staal het aanzien van de sleutel naar een nieuw en ongekend hoogtepunt zullen brengen.

Een verzameling is eigenlijk nooit compleet, daarom sta ik natuurlijk ook heel graag open voor uitbreiding van mijn collectie. Nog steeds komen er sleutels bij die ik nooit eerder zag. Mocht u naar aanleiding van een bezoek op deze site vragen hebben, of een aanbieding willen doen, zal ik ze beiden met plezier beantwoorden.  U kunt contact opnemen via het aangegeven contactformulier.

 
Ik wens u veel kijkplezier !

Addie van Otterloo.